Matchreferat

FBC Ayia Napa – Suntrip 12-7 (8-2)

 

En repris från vårens final väntade i kvällens drabbning och redan i första bytet tar Suntrip ledningen på en kontring efter att Skog slarvat i ett uppspel. Sämsta tänkbara start. Men sen tog Napa tag i taktpinnen och efter 5 spelade minuter stod det hela 5-1 till Napa!!! Man spelade fantastik fin innebandy och Suntrip var inte dåliga utan det var Napa som var otroligt bra. Vid 5-2 till Napa får Suntrip en straff som Pontus mycket fint räddar. Mål där och Suntrip hade fått luft under vingarna. Istället visar kapten Oskar riktiga hockey takter när han starkt bryter fram på kanten, rundar deras back och vräker sig in i mitten och rakar in 6-2. Matchens snyggaste mål! Napa fortsätter att mala på och innan pausvilan så står det hela 8-2 till Napa och Suntrip ska nog vara glada att pausen kom annars vet man inte vad som hade hänt i målprotokollet.

Ett lugnt snack i paus och alla är överens om att matchen inte är avgjord trots 6 bollars ledning. I andra är det omvända roller i första bytet. Då trycker Skog in en boll efter 15 sek efter lång fin pass från Lambi. Kanske kommer målet för tidigt för Napa viker ner sig lite och Suntrip reducerar till 3-9. Strax efter rör domarna till det då Oskar egentligen åker ut på tvåa för felaktigt avstånd. Men dom vet inte vem dom ska visa ut och Lambi protesterar och får också en tvåa. Till slut sätter sig Fredde i utv båset tillsammans med Lambi och Suntrip får spela 4-2. Napa klarar av att hålla ställningarna i 1,5 min men sen tvingas man kapitulera och Suntrip sätter 4-9. Napa tar en time out för att få ett break och för att lugna ner spelet. Om det blir så lugnt vet jag inte för nu blir det mål i nästan varje anfall åt båda håll och lagen följs åt i målprotokollet till slutresultatet 12-7. Svårt att komma ihåg alla mål men ett av dom har vi sett några gånger förut. Det är en patentare signerad Lambi. Napa har frislag nere i hörnan på offensiv planhalva. Fredde petar kort till Lambi skickar in bollen i bortre krysset. Fråga mig inte hur han gör men om jag inte är helt fel på det är det tredje gången Lambi gör ett sådant mål sedan Napa bildades. En eloge till Suntrip som trots stort underläge hela matchen aldrig gav upp utan spelade bra och fair innebandy. Hela laget gjorde en mycket bra insats från Pontus i kassen till backarna som hela tiden låg i ryggen på Suntrips forwards och Napas egna forwards som fortsätter att producera.

Kvällens statistik.

Skog 3+3, Lambi 3+2, Fredde 2+2, Oskar 2+1, Kim 1+1, A. Becker  1+0.

Utv: Lambi 2 min, Fredde 2 min, Macke 2 min.

 

 

 

Gullbergs - FBC Ayia Napa 1-13 (0-7, 1-6)

 
 
Inför matchen var återbuden många av olika anledningar. Men, efter frenetiskt letande efter en förstärkning hittade spelarrådet Ingvar, som skulle visa sig vara till stor hjälp.
Gullbergs som är nya i korpen-sammanhangen, har inte rosat marknaden direkt, men på pappret har man ett hyfsat lag ändå. Alltså full fokus annars skulle första förlusten komma för oss.
 
Första perioden: När väl domaren blåste igång visade vi god vilja och energi. Vår kapten var lite smått nervös innan matchen, men Lambi hjälpte honom med detta omgående. På en retur från just Oskar kunde Lambi stänka in 0-1. Tvåan kom strax efter när Lambi, med ett dragskott från egen planhalva, där bollen letade sig på något sätt in bakom målvakten, kunde sätta 0-2, såg väl inte helt otagbart ut. Napa visade prov på fint spel och skapade mängder av chanser. Vi fick även två power play det blev mål på båda chanser, Robin satte första med ett "hårt" skott och Oskar "satte" andra efter att helt respektlöst stulit Lambis tredje mål. Ett stort tumult där bl a. domaren ville visa ut Oskar utbröt, stämningen var lite obehaglig men det lugnade ner sig igen (skämt). Spelet kunde fortsätta. 5:an och 6:an kom mot slutet där Kim gjorde ett snyggt mål från slottet. Många fina mål gjordes i första men det snyggaste kom kanske ändå med tre sekunder kvar. "Wild-cardet" Ingvar snappade upp bollen och med ett handledsskott satte han distinkt 0-7. 
 
Andra perioden: Visst trodde många att matchen var avgjord, men i korpen har det visat sig att allt kan hända. För att vara ärlig talade inte mycket för att Napa skulle tappa detta, som hade ett stabilt försvar tillsammans med A Becker som var lika stabil som vanligt i målet, när han vikarierar för brorsan. Sista akten började precis som första slutade, med mål till oss. Robin, satte ett långskott med pass från Oskar. Men, bytet efter kunde Gullbergs sätta 1-8 efter ett inspel i slottet. Detta var inget som störde Napa, tvärtom. Robin vann bollen på mitten och spelade osjälviskt till Oskar som snyggt och resolut satte 1-9. Även om Napa hade det mesta av spelet så stack Gullbergs iväg på sina kontringar, men till deras förtret var vi beredda gång på gång, antingen täcktes skotten eller så var Becker i vägen i målet. Maskinen Napa bara fortsatte och 1-10 kom efter ett snyggt frislag från deras hörn, Robin hittade till Lambi som sköt direkt i målvaktens bortre hörn. Pålle ville inte vara sämre. Lambi bröt en passning på mitten som Pålle tog emot, och med en snurrfint och ett rappt skott i nättaket var 1-11 ett faktum. Kim som var oskolad till forward idag gjorde 1-12 efter pass från Oskar. Lambi som gjorde första fick även avsluta målskyttet, detta betydde 1-13 som även blev slutresultatet. 
 
Även om det blev en överlägsen seger tycker jag att Gullbergs sköter sig bra och visar prov på fair play trots att det lätt hade kunnat infinna sig lite frustation. Ett av de trevligare lagen, samtidigt som domarna gjorde sitt för att hålla en bra nivå, vilket jag tyckte dom gjorde. Alla i laget ska ha beröm efter en helgjuten insats. Alla hjälptes åt framåt samtidigt som man tog jobbet hemåt även om man kanske inte riktigt behövde. 
Nästa match ställs vi mot "mästarna" Suntrip som ska få känna på hur det är att förlora. Ska bli mycket intressant och se hur vi ligger till,  ser dock inget som ska kunna stoppa oss.
 
/ #23
 
Poängskörd
Oskar 3+4, Lambi 4+2, Kim 2+2, Robin 2+2, Crille 1+1, Ingvar 1+0

 

 

 

 

FBC Ayia Napa - Västkust Fastigheter 9-6 (4-1)
 
Napa startar matchen i ett ursinnigt tempo, ger inte västkust mycket utrymme 
till att hitta på något. Det är napa som har dem hetaste målchancerna och 
gör första målet tidigt. Spelet böljar mycket men bra målvaktspel av Becker 
håller västkust borta från resultattavlan. Napa utökar till 2,3 och 4-0 
genom hög press och snabbt passningspel. Efter kvarten in på första tvingas 
Becker kapitulera, 4-1. Strax efter får fredde en billig utvisning mot sig.
Napa reder enkelt ut den och går till pausvila med 4-1.

Napa gör även första målet i andra. Sen kommer matchens svacka och napa
släpper in mål, 3 byten i rad. 
Kapten tar timeout Beslutar att gå ner på 2 fyror för att komma tillbaka 
till det bra spel man hade i första. Ger ingen verkan första bytena och 
västkust kvitter 5-5. Men som många matcher förut vägrar man förlora i det 
rosa laget och man trycker in både 6 och 7-5. Efter sjunde målet ger 
en västkust spelare en osjyst eftersläng, och åker ut 5 min. Klockan står 
på 9:46. Inget bländande power play ges av napa men tiden går. Matchens 
snyggaste mål görs i slutet av matchen av fredde i öppen kasse genom en 
frispelning från andra sidan av Tedenborn?. Matchen slutar till sist 9-6 
till napa. 

Kvällens statistik:
 
Skog 3+2, Lambi 2+1, Fredde 1+0, Joel 1+0, Kalle 1+0, Perka 1+0, Tedenborn 0+2
Oskar 0+2, Kim 0+1

utv. Fredde 2 min 

 

 

 

FBC Trident – FBC Ayia Napa 4-7 (2-4)

 

 

 

På förhand så trodde nog dom flesta att Napa enkelt skulle köra över Trident. Och mycket riktigt gick det väldigt lätt i början. Napa startar som man brukar i ett rasande tempo och efter knappt 5 min har Skog och Kim gett Napa ledningen med 2-0. Men efter detta blir Napa lite bekväma och man tror nog att matchen är vunnen. En mycket farlig tanke och mycket riktigt så straffar detta sig. På mindre än 2 min så har Trident både reducerat och kvitterat och dom har även chanser att ta ledningen. Så får Napa ett frislag mitt i slottet och Lambi skickar upp bollen krysset. Ett viktigt mål då man Napa missat flera bra lägen innan. Med minuten kvar får Robin enkelt kliva fram på kanten från sin backposition och drar iväg ett hårt dragskott som innebär 4-2. Detta står sig halvleken ut.

 

I andra börjar man som i första och Napa sätter hög press på Tridents backar som klantar till det och Skog petar in 5-2. Sen drar Napa på sig en av många utvisningar denna kväll och det utnyttjar Trident som återigen reducerar till 5-3. Sen får Trident en straff och har då verkligen chans att komma tillbaks i matchen men Andreas Becker (idag målvakt) räddar snyggt. I ett långt anfall strax efter och ett stort tryck mot Tridents mål så sätter Oskar 6-3. Napas tryck fortsätter och några minuter senare får A. Becker enass när han med ett långt utkast hittar Skog som gör 7-3. Efter detta drar Pontus och Skog på sig utvisningar och Trident får spela 4 mot 2. Dom lyckas trycka in 7-4 och detta blir även slutresultatet.Jag får återkomma till vem som blev utsedd till matchens lirare då jag i skrivande stund inte vet vem som Pontus utsåg.

 

Kvällens statistik:

 

Skog 3+0, Oskar 1+2, Lambi 1+2, Kim 1+0, Robin 1+0, Pontus 0+1, A. Becket 0+1

utv. Pontus 6min, Skog 4min, Lambi 4min

 

 

 

 

FC Torekow – FBC Ayia Napa 3-3 (2-3)

 

En tidig seriefinal som blev så jämn och tajt som det ska vara. Napa startade bäst och efter ett par minuter trycker Becker in ledningsmålet efter ett skott i slottet. Några minuter senare så får Napa spela PP och detta tar man vara på. Lambi skjuter ett snabbt frislag från mitten och det är 2-0. Pressen från Napa fortsätter och efter ca 10 minuter så skickar Robin in 3-0 från sin backposition. Men Torekow är inte ofarliga och har flera farliga kontringar som dom antingen skjuter utanför eller så gör Pontus jätte räddningar. Men utdelningen för Torekow kommer istället retroaktivt på en tilltrasslad situation framför kassen. Nu får Torekow mer energi samtidigt som Napa tappar sitt spel helt. Mycket logiskt trycker dom även in en ny reducering och matchen är helt öppen. Det blir grinigt i slutsekunderna och Tedenborn åker på ett matchstraff.

I paus ändrar Napa om och Oskar får gå ner på Tedenborns backplats. Andra börjar med ett PP för Torekow i 5 min. Men Napa offrar sig fantastiskt bra och Becker lyckas på egen hand snurra upp 3 Torekow spelare är så nära att sätta 4-2 i BP men skottet smiter precis utanför stolpen. Pontus gör åter några fantom räddningar och Napa lyckas hålla ställningen till man är fulltaliga. Tyvärr så kommer kvitteringen efter 7 min efter en kanonskott upp i krysset. Inte så mycket att göra åt det. Efter detta tar Napa över igen och man får spela 2 st PP utan att lyckas göra mål. Matchen går mot sista minuten och då får Napa en straff som tyvärr Lambi missar. Man får då avsluta matchen i PP men man lyckas inte skapa några riktigt farliga målchanser utan matchen slutar 3-3. Både Torekow och Napa visar att man kommer ligga i toppen av tabellen för detta var en bra match mellan två mycket bra lag. Pontus får välförtjänt pris som matchens lirare!!

Kvällens statistik:

Robin 1+0, Lambi 1+0, A. Becker 1+0, Tedenborn 0+1, Skog 0+1.

Utv: Tedenborn 5+20, Lambi 2, Oskar 2

Matchens lirare: Pontus

Övrig info: Vi har tagit ett beslut om att inte dela ut några stjärnor längre då detta är väldigt svårt att utse när man själv är med och spelar. Vi kör endast på matchens lirare.

 

FBC Ayia Napa – Ankan United 13-3 (6-1)

I Napas andra match väntade Ankan United. Ankan vann sin premiärmatch mot Trident med 5-2. Men den glädjen blev kortvarig. För Napa pulveriserade sitt motstånd totalt och vann enkelt med förkrossande 13-3. Man satte högsta fart direkt och gick snabbt ifrån till en 3-0 ledning. Ankan reducerade till 3-1 men sen fanns det bara ett lag på banan. I paus skrevs resultatet till 6-1 och det var helt rättvist.

Ett lugnt snack i paus och sen gick Napa ut och fortsatte sin överkörning. Flera riktigt fina mål där främst Oskar och Fredde hittade varandra hela tiden. Man kom i flera 2 mot 1 lägen och ett par snabba pass så var dom fria och gjorde enkelt mål för Napa. En annan sak att notera är att Joel gjorde sitt andra mål för säsongen. Dvs han har redan nu tangerat sin målskörd från förra säsongen… Riktigt kul att se!!

Man skulle kunna gå igenom hela laget, gubbe för gubbe och ge beröm för ikväll spelade Napa en fantastik fin innebandy och alla gjorde ett kanon jobb. Trots lite att göra för Pontus i kassen där han långa stunder fick sitta helt stilla så gör han återigen ett par giftiga räddningar. Backarna spelar tryggt och säkert och det kan inte vara roligt att vara forward för motståndarna när man hel tiden har en gubbe i ryggen. Alla fem forwards springer och stressar sönder motståndarna totalt och tvingar dom att slå ”indianare” eller en långboll som vi enkelt tar vara på.

En eloge till Ankan också som trots debaclet kämpar på bra och spelar en schysst innebandy. Det vi pratade om innan match att fokus skulle ligga på vårt eget spel och inte på domarna gjorde vi också mycket. Förra veckans lirare, Pontus, utsåg Fredrik ”duracellkaninen” Berntsson till matchens lirare.

 

 

Litta statistik:               

Poäng:
Oskar 3+5, Fredde 1+4, Lambi 2+2, Tedenborn 3+0,
Skog 2+1, Joel, 1+0, Robin 1+0

 Matchens lirare: Fredde

3 stjärnor: Fredde och Oskar. Tot 13 poäng tillsammans…
2 stjärnor: Lambi och Tedenborn. Tot 5 mål från två backar…
1 stjärna: Kim och Perka. Gör ett grymt jobb i försvaret som är lätt att glömma bort när det görs så mycket poäng!!

 

  

 

 

Seriepremiär Englaligan 2012/2013

Lokaltidningen – FBC Ayia Napa 4-7 (2-3)

 

Så var det då äntligen dags för seriepremiär för Englaligan. Det blev en tuff match direkt då man mötte fjolårs semifinalister LT. Alla var taggade till tusen och det märktes på plan. Det mesta av fokusen la man på domarna när dessa dömde lite som dom ville och kände (dvs korp nivå). Och eftersom det är i korpen vi lirar så är det bara till och gilla läget. Domarna är inte bättre och det vi kan påverka är vårt eget spel. Lätt att sitta efter och skriva men så är det. Så till matchen.

Napa inledde piggast och tog ledningen med 1-0 och 2-1 genom Tedenborn och Joel. Men LT krigar på och trycker dit 2-2 efter 10 min. Efter detta tappar Napa fokus totalt och lägger all energi på domarna och detta håller på att straffa sig hårt. Men en storspelande vägg i målet genom Pontus gjorde att Napa lyckas hålla 2-2 tills en halvminut är kvar av första halvlek. Då lyckas Lambi trycka in 3-2 och detta står sig till pausvilan. Ett mycket viktigt mål då vi inte alls spelat som vi ska och vi vet alla att vi kan mycket bättre.

I andra fortsätter gnället på domarna och detta utnyttjar LT. Dom hänger 3-3 ganska snabbt och matchen är helt öppen. Men trots dåligt spel från Napa och fokus på fel håll så lyckas man för fjärde gången ta ledningen i matchen. Det är Tedenborn som skickar iväg en projektil i bortre krysset från halva plan. När endast 4 min återstår så lyckas LT, för fjärde gången kvittera. Sen går allt rätt för Napa och med 2 min kvar trycker Oskar in 5-4 från liten vinkel. Halvminuten senare vänder samma Oskar runt i slottet och skickar in 6-4. Nu satar LT allt framåt och detta öppnar för kontringar och Skog får friläge och sätter dit slutresultatet 7-4.

Trots dåligt spel och mycket fokus på domarna så lyckas vi vinna och det är starkt. Pontus är KUNG i målet ikväll och jag skulle vilja påstå att han räddar Napa från en förlust. Joel som snickrat ihop en liten pokal som ska delas ut efter varje match till matchens lirare gick till Pontus. Helt Rätt!!! En premiär med mycket känslor och jag tror att vi alla ville lite för mycket. Kan vi bara hitta vårt eget spel och lägga fokus på det VI kan påverka så kommer det bli en rolig säsong. 

Kvällens statistik: Oskar 2+1, Tedenborn 2+0, Joel 1+1, Lambi 1+1,
Skog 1+1, Fredde 0+1, Kim 0+1

Utv: Lambi 2 min                                                                                                                                                                   Matchens Lirare: Pontus
3 Stjärnor: Pontus, en vägg i målet
2 Stjärnor: Oskar och Tedenborn. Med 4 mål tillsammans visade dom vägen framåt
1 Stjärna: Joel, grymt jobb i varje byte. Kim, mycket stabilt försvarsarbete          

 

 

 

 

Träningsmatch

 

Förslövs IF – FBC Ayia Napa 3-10 (2-4)

 

 

 

Med en dryg vecka till seriepremiär så spelade Napa sin första och enda träningsmatch inför säsongen. Man skulle möta Förslövs IF som efter ett stort manfall i div 2 börjat om i div 4 med ett helt gäng juniorer. Matchens spelades 2x20 min och med målvakt + fem man på banan. Napa kom till spel med två hela femmor.

 

Efter ett kort taktiksnack av coach så visste alla vad man skulle göra. Napa började lite avvaktande och lät FIF rulla runt bollen mellan backarna. Men eftersom Napa är ett offensivt lag så började man sätta lite press och detta gav resultat omgående. Efter 5,28 skjuter Lambi 1-0 efter ett snyggt förarbete av Robin. Tre minuter senare hittar Skog en pass till Fredde på bortre stolpen och han rakar enkelt in 2-0. Napa blir lite för offensiva och FIF kontrar in en reducering efter 13 min. Men Napa tar tag i taktpinnen direkt och det ena av de tre nyförvärven denna kväll, Magnus, presenterar sig med att sätta 3-1. Efter 16,09 åker Robin ut på en tvåa och detta utnyttjar FIF. 3-2 och matchen är fortsatt jämn. I och med FIF:s mål snackar Lambi till sig en tvåa som dock Napa enkelt reder ut. Lambi tackar laget för det fina BP jobbet med att hänga 4-2, 11 sek efter han kommit in på banan. Med 1,02 kvar av perioden så åker en FIF spelare ut på en 5 minutare efter att han fult tacklat Oskar i sargen. 4-2 står sig perioden ut utan Napa lyckats skapa något farligt läge i PP. Matchen har blivit ganska grinig, tyvärr pga av domarna skulle jag säga då dom tappar den helt vid flera situationer, åt båda håll ska sägas. Napa tar ett gott snack i paus och bestämmer sig för att lira innebandy istället för att gnälla på dom svart/vita.

 

 

 

Napa inleder andra med ett PP i 3,58. Det tar endast 39 sek så har Oskar tryckt in 5-2 efter en retur från FIF:s målvakt. Napa lyckas inte gör fler mål under resterande PP men sekunder efter att FIF blivit fulltaliga så gör Mange 6-2 efter ett snyggt pass från Lambi. FIF ger sig inte och krigar på och lyckas även reducera till 6-3 med 11 min kvar att spela. Någon anstormning kommer aldrig från FIF eftersom Napa ökar farten i sitt passnings spel och när klockan står på 10:58 så hittar spelar Fredde fram Skog som mitt i slottet hänger dit 7-3. Nu går luften ut FIF helt och dom drar på sig tvåa. Detta utnyttjar Napa direkt och efter 10 sek i PP så slår Mange en kalas pass till Skog som drar till direkt och 8-3 är ett faktum. På efterföljande tek provar Skog en fräckis och tekar framåt och lyckas sätta dit 9-3. Blott 3 sek efter förra målet. Strax efter åker Kalle ut på en tvåa för liggande spel. Napa spelar dock mycket bra i BP och Pontus gör några vassa räddningar och FIF lyckas inte göra mål genom Napas köttmur. Med 4 min kvar av matchen gör Napa ett flygande anfall där bollen går som på ett snöre. Napas backar hittar en fin pass till A. Becker på kanten som serverar Skog ett friläge som resulterar i 10-3. Detta blir även slutresultat och Napa krossar sitt motstånd i andra halvlek med hela 6-1.

 

Napa gör en riktigt bra match där hela laget kämpar i 40 minuter. Ett typiskt tecken på detta är när klockan tickat fram till 37:e minuten och FIF får en kontring. Men alla Napa spelare jobbar stenhårt med hem och hela fyra spelare är nere hos Pontus och styr undan kontringen trots att man leder med 10-3. Detta visar vilken styrka Napa och kämpaglöd man har. Backarna i Napa, Kim, Mange, Perka och Robin gör ett fantastiskt jobb i försvaret och plockar enkelt bort dom få farligheter som FIF skapar. Pontus gör återigen en mycket bra match och alla forwards jobbar stenhårt i varje byte. Napas nyförvärv har verkligen höjt laget ytterligare ett snäpp och spelar man som man gjorde ikväll blir man svårstoppade i Englaligan. Vill även passa på att tacka alla Napa supportrar som tog sig till Förslövs idrottshall denna måndag kväll. Tack för stödet!!!

 

Kvällens statistik:

 

Skog 4+2

 

Lambi 2+1

 

Mange 2+1

 

Fredde 1+1

 

Oskar 1+0

 

A Becker 0+2

 

Robin 0+1

 

Utv

 

Lambi 2 min

 

Robin 2 min

 

Kalle 2 min

 

 

 

 

Ayia Napa tvingade fram straffar i 8-delen

Tellans Taijta gäng – FBC Ayia Napa 5-4 ef. str. (3-3)

Det blev en riktig rysare i 8-delen. Ayia Napa kom till spel med Pontus i kassen och 8 taggade utespelare. I början stod matchen och vägde. Men till slut spräckte TTG nollan med ett skott från halva planen. Strax efter kom även 2-0. Nu blev Napa tvungna att satsa allt framåt och med hög press från Napas del så kontrade tyvärr TTG in 3-0. Ridå trodde nog alla… utom 9 FBC Ayia Napa spelare. Coachen i Napa tog några svåra och drastiska beslut för att väcka Napa. Man gick helt enkelt ner på folk för att få igång laget. Detta gav resultat omgående. Napa har offensivt frislag nere vid krysset. Lambi petar till Skog som går bakom kassen och sen skickar in bollen mot bortre där Lambi smugit sig in. Lambi stöter in 1-3 och Napa har kontakt. Nu öser Napa på för fullt. På ett frislag på offensiv planhalva petar Skog till Robin som distinkt hänger dit den i krysset. 2-3 med 3 minuter kvar att spela. Nu pressar Napa för fullt. Man har inget att förlora och i ett av många fina anfall serverar Lambi Fredde som forcerar in kvitteringen och stort jubel bryter ut i Napa lägret. Andra gången denna turnering vänder man ett 3-0 under läge och man visar att man aldrig ska ge upp. Det skapas några halvchanser på slutet åt båda lagen men matchen slutar 3-3. Nu följer 3 straffar för vardera lag. Coachen i Napa tar ut Robin, Skog och A. Becker som straffskyttar. TTG börjar och Pontus räddar snyggt. Robin som lägger första för Napa tappar bollen precis vid sin dragning och missar också. Pontus räddar även andra straffen. Skog lägger andra för Napa och lyckas trycka in 4-3 för Napa. Nu måste TTG sätta sin för att ha någon chans och med ett snabbt handled skott sätter dom den precis under Pontus arm. A. Becker har nu chansen att avgöra för Napa men missar tyvärr. Nu följer suddenstraffar och TTG inleder med han som satte deras straff. Han gör heller inget misstag denna gången och nu står allt hopp till Skog som får förtroendet igen. Tyvärr lyckas inte dragningen denna gången och han missar.

En tung förlust för FBC Ayia Napa som krigat väldigt hårt. Trots debaclet i 8-delen så har Napa visat sin styrka som korp lag och inför säsongen i Englaligan har man verkligen visat att man kommer sälja sig dyrt.

Målskyttar: Lambi 1, Robin 1, Fredde 1

Ass: Skog 2, Lambi 1

 

 

Råbocka Outdoor

 

För första gången så medverkade FBC Aiya Napa i utomhusturneringen Råbocka outdoor. Herrmatcherna var uppdelade i 2 grupper med 8 lag i varje. Alla lag går vidare till slutspel där 8:an möter 1:an osv. Matcherna spelades i 12 minuter och man är målvakt samt 3 utespelare på plan. Nog om info, nu till match ref från gruppen.

 

 

 

Match 1: Team Challenge – FBC Ayia Napa 3-2

 

I första matchen mötte vi Team Challenge som bestod av 17-18 åringar från Ängelholm med omnejd om jag förstått det hela rätt. Matchen började i ett rasande tempo och TC var lite hetare över hela banan. Dom sköt mycket och spelade tufft i närkamperna. Trots detta stod Ayia Napa upp bra och hade 2-2 med 1 sek kvar då TC snöpligt trycker in vinst bollen. Riktigt tungt men ändå en bra start. Noterbart är att TC gör ett mål i PP samt ett på straff. Ayia Napa satte ett PP mål.

 

Målskyttar: Oskar 1, Lambi 1

 

Ass: Skog 2

 

Utv: Lambi 1 min

 

 

 

Match 2: IBK Puma – Ayia Napa 1-1

 

I andra matchen väntade div 3 laget Puma från Laholm. Återigen blev det en jämn match. Denna gången sköt vi mer och med halvminuten kvar hade A. Becker ett stolpskott. Så nära 3 poäng men den får vänta. Lambi gjorde Napas enda mål, en favorit i repris från Englaligan. Napa har frislag vid krysset nere på offensiv zon. Becker petar kort till Lambi som skickar iväg en projektil i bortre krysset från nästa ingen vinkel. Snyggt!! Trots en poäng på två matcher är vi ändå nöjda då vårt korp lag verkligen står upp bra mot dom riktiga serielagen.

 

Målskyttar: Lambi 1

 

Ass: A. Becker 1

 

 

 

Match 3: Kristianstads IBS Lag 1 – FBC Ayia Napa 2-2

 

KIBS 1 är oxå div 3 lag. Tuff uppgift igen. Men Napa krigar till sig en pinne till. Man leder med 1-0 när Napa oturligt göt självmål. Då får KIBS upp farten o hänger 2-1 strax efter. Men Napa kvitterar och så blir också slut resultatet. Pontus gör väldigt viktigta räddningar i slutet som är helt avgörande. Vi väntar fortfarande på första vinsten. Känns som det är nära nu…

 

Målskyttar: A. Becker 1, Skog 1

 

Ass: Ingen

 

 

 

Match 4: BK Stjärnan – FBC Ayia Napa 3-3

 

BK Stjärnan var ett div 4 lag från Borås. Här inleder Napa piggast och radar upp flera lägen utan att lyckas trycka dit den. Sen vet jag inte vad som händer för plötsligt leder Stjärnan med 3-0. Men eftersom Napa är ett gäng vinnarskallar så ger man aldrig upp. Fråga mig inte hur men lambi lobbar medvetet (?) in reduceringen till 3-1. Då återstår ca 3 min av matchen. Strax därefter slår A. Becker en kalas pass upp till Skog som vänder bort sin back och skickar in ytterligare en reducering. Nu är Napa riktigt på gång och med minuten kvar kommer även kvittering av Skog som får en smör pass av Oskar mitt i slottet. Men matchen är inte över än. Vi blir lite offensiva och Stjärnan får ett friläge som Pontus räddar väldigt snyggt. Stor match hjälte!! Utan dom viktiga räddningarna hade vi aldrig tagit poäng. Starkt att komma tillbaks och kvittera ett 3-0 underläge med 3 min kvar.

 

Målskyttar: Skog 2, Lambi 1

 

Ass: Oskar 1, A. Becker 1

 

 

 

Match 5: The Benchwarmers – FBC Ayia Napa 1-4

 

Så kom då äntligen första vinsten. Vet inte vilka motståndarna är men det var ett junis lag. Vi tar ledningen med 2-0 tidigt och kontrollerar matchen. Trots att The Bench reducerar så tappar inte Napa fokus utan man ökar tempot och trycker in både 3-1 och 4-1. Kändes som vi var lite bättre i alla situationer denna match. Pontus fortsatte där han sluta förra matchen med att göra många fina räddningar och han hittar många bra passningar med sitt utkast som generar flera giftiga kontringar.

 

Målskyttar: Skog 2, Lambi 1, A. Becker 1

 

Ass: A. Becker2, Perka 2

 

 

 

Match 6: Knallpattarna – FBC Ayia Napa 2-4

 

Här väntade serie ettan i gruppen. Vi låg på 6:e plats. Knallpattarna bestod av spelare från Förslövs IF. Vi ligger tidigt under med 1-0 men sen går Napa in en slags trans och spelar fantastik innebandy. Flera fina klapp klapp mål och helt plötsligt ledde Napa med 3-1. Knallpattarna reducerar till 2-3 men minuten senare gör vi 4-2. Sista minuterna spelar vi mycket smart och går inte bort oss. Vi ligger på rätt sida hela tiden och spelar av matchen. Starkt gjort!! Pontus gjorde sin bästa match och hade man delat ut stjärnor hade han fått 6 av 5 möjliga.

 

Målskyttar: Skog 3, A. Becker 1

 

Ass: Oskar 2, Joel 1

 

 

 

Match 7:  Kristianstads IBS Lag 3 – FBC Ayia Napa 4-2

 

Här hade vi endast 5 utespelare och det skulle ta ut sin rätt. Vi inledde dock klart bäst och vi missade flera öppna lägen. Detta straffade sig hårt och KIBS gör mål på sina lägen. Men det står ändå 2-2 i mitten av matchen när A. Becker blir fult tacklad in i sargen. Ingen utvisning och Becker blir skadad. Han är ur spel några minuter och då går vi runt på 4 ute spelare. Detta tar KIBS 3 till vara på och gör både 3-2 och 4-2. Vi orkar inte riktigt komma tillbaka och andra förlusten är ett faktum.

 

Målskyttar: Skog 1, Joel 1

 

Ass: Oskar 1, Skog 1

 

 

 

Sammanfattning av dagen

 

Vi slutar till sist på en 6:e plats i en jämn tabell. Vi har 9 p och gruppvinnaren har 13. Tvåan har 10 p. För att förstå hur jämt tabellen är kan man säga att OM vi inte släppt in målet i sista sekunden i första matchen så hade vi varit 3:a istället… små marginaler alltså. Tycker vi gjort 7 riktigt bra matcher där vi varit med och krigat om 3 poäng i varje match. Vi har inte blivit utspelade trots vi mött serielag från både div 3 och 4. Ibland har vi spelat en fantastiskt fin innebandy både defensivt och offensivt. Vi har täckt skott och verkligen gett 100 % i alla lägen. Att vända 3-0 med 3 min kvar tycker jag säger allt om hur vår dag varit. Nu väntar slutspel och vi möter 3:an från grupp 1 som är Tellans Taijta gäng. Ett gäng munka spelare som blir en tuff nöt att knäcka. Men spelar vi som vi gjort under gruppspelet har vi goda chanser att gå vidare. Alla ska sträcka på sig och vara stolta över vår prestation. Vi är ju trots allt bara ett korpa lag som tycker det är roligt o lite innebandyJ

 

 

 

Gruppspelsstatistik

 

 

 

Skog 9+3

 

A Becker 3+2

 

Oskar 1+4

 

Lambi 4+0 (utv 1 min)

 

Joel 1+1

 

Perka 0+2

 

 

 

FINAL 

FBC Ayia Napa – Suntrip 5-6 efter sudden 

(3-4,2-1,0-1)

 

Efter överkörningen av storfavoriten Dreamteam i semin var det nog många som höll Ayia Napa som knapp favorit i finalen. Men det många kanske inte tänkt på var att Suntrip kom till spel med 6 raka vinster där dom slagit ut både 2:an och 3:an i slutspelet (Ocarina och Lokaltidningen).

Matchen startade i ett högt tempo och efter ett par minuter följer Robin med upp i ett anfall och han hänger snyggt in 1-0 till Ayia Napa. Sen är det Suntrip som tar över. Vi ligger för långt ifrån våra motståndare i försvarsspelet och Suntrip går ifrån till en 3-1 ledning. Men i en spelvändning kommer Fredde och Skog 2 mot 1 och den sistnämnda väljer att avsluta själv. Ett högt skott i nättaket och 2-3. Något byte senare drygar Suntrip återigen ut sin ledning till 4-2 i rörig situation framför Pontus. Vi fortsätter att peppa varandra och någon minut innan paus trycker A. Becker in bollen och Napa har återigen reducerat.

3-4 står sig till halvlek och matchen är helt öppen. Andra blir en riktig rysare. Napa krigar frenetiskt för att få in en kvittering och med 10 min kvar så är Skog lite för het och drar på sig en tvåa. Napa klarar dock detta galant och jakten på kvitteringen fortsätter. Med 5 min kvar är det Napas tur att få spela PP då Suntrip är för många spelare på banan. Vilket läge att göra mål… PP börjar med en tek på mitten ute vid sargkanten. Napa ställer upp offensivt med bara en gubbe hemåt. Skog förlorar tek mot Martin Johansson och Martin går framåt och rundar vår back och sen bryter in framför Pontus på klassiskt hockey manér och hänger 5-3… Ridå trodde många men så återstod 5 min av matchen samt att Napa fortfarande hade PP i 1.55 min till. Man ställer upp och börjar rulla runt bollen. A. Becker styr och rullar ut till Robin på kanten som slår en diagonalare till Oskar på andra kanten som drar till direkt och pang så är det 4-5. Nu är det bara allt framåt som gäller och i ett flygande anfall så går bollen som på ett snöre. Robin slår en pass längs sargkanten till Skog. Han i sin tur hittar A. Becker i mitten och Becker rullar vidare ut till Oskar på andra kanten och han drar till direkt och pang så är det kvitterat!!! Napa har kommit ifatt och nu hänger Suntrip löst. Direkt efter tek så får Fredde bollen på kanten och skickar in en projektil mot Suntrips mål som målvakten med nöd och näppe räddar med benet och bollen går upp i ribbans underkant och ut… så nära men ändå så långt ifrån. Resultatet står sig och en förlängning på 5 min väntar.

Det är två trötta lag som går in i förlängningen och med 1 min och 20 kvar kommer Suntrip runt på kanten och med en lång pass hittar han en medspelare vid bortre stolpen som enkelt rakar in segermålet för Suntrip.

Det är bara till och lyfta på hatten och gratulera Suntrip!!! Fantastiskt jämn och välspelad final som kunde slutat hur som helst.

Med ett dygns distans till förlusten så är man ända ganska nöjd med säsongen som helhet. Att som nykomling gå till final och vara centimetrar från en vinst är grymt bra gjort. Men helt nöjd är man inte eftersom man vill stå överst på pallen så målsättningen inför nästa säsong är ganska självklar.

Finalens poängskörd:

A. Becker 1+2, Oskar 2+ 0, , Robin 1+1 , Joel 0+2, Skog 1+0.

Utv: Skog 2 min

Alla i laget får tre stjärnor!!!

Tack för mig så ses vi nästa säsong, NR77.

 

 

 

 

WE COULD BE HEROS

- storstilad insatts av semestergänget
5-9 (2-5, 3-4) 

 

En match kvar, focusera på att i finalen möts alltid de två bästa lagen.

Detta blir tufft men ger alla järnet kan vi stå som slutsegrare, vem hade trott detta för en månad sedan.

Nu till dagens match.

De först tio minuterna var jämna och kunde gått hur som helst men det var Dream Team som ledde med 2-1. Efter denna trevande och spelmässigt avvaktande inledning. Ökade Ayia Napa tempot och tog över kommandot, helt avgörande var passnings och positionsspelet. I andra halvlek var det helt och hållet Ayia Napa som höll i taktpinnen, vi fick matchen dit vi ville mycket stabilt försvarspel som la grunden till kobrasnabba kontringar. Efterhand som målen trillade in var Dream Team tvungna att chansa allt mer. Vilket gynnade vårt snabba spel.

Att hålla huvudet kallt och utnyttja vår fart är nyckel till slutsegern på lördag.

Stjärnor: 3 går till laginsatsen och viljan att vinna.

2 tempohöjningen efter första tio, den blåste håret av backarna i Dream Team

1 känslan av att ha möjligheten att skriva WE ARE HEROS på lördag kväll.

 

Poäng
Skog 5+1, Becker 2+2, Robin 1+1, Fredde 0+2, Macke 0+1, Pontus 0+1

 

 

 

 

STABIL SEGER FÖR FBC AYIA NAPA I KVARTEN

-heroisk insats av semestergänget
10-3 (4-2,6-1) 

 

Försnack
Inför matchen saknade NAPA en hel fyra med spelare som varit tongivande under säsongen.
(Andreas Lamberth 56p, Andreas Becker 31p, Johan Neij 27p och Robin Andersson 22p) 

Napa kom till hallen mycket laddad och var på plats 12.30 i god tid till matchen skulle det visa sig. Kvartfinal 4 mellan FBC Ayia Napa och FC Torekow skulle börja kl 12.40.
Det gjorde den inte pga skador i två tidigare kvartsfinaler och andra oförsedda bekymmer.

Matchen startade istället kl 14.00 vilket innebar att NAPA kunde ringa in Robin Andersson som kom till matchen under första halvlekens slut. Vi backar bandet ca 20 minuter.

På planen stod två mycket taggade lag som skulle göra upp om den sista semifinalplatsen, tidigare hade Dreamteam slagit ut Rovers efter stor kross, Lokaltidningen hade slagit ut Västkustfastigheter där avgörandet kom de sista två minuterna, Suntrip hade slagit ut Ocarina Blacksox efter förlängning.

Matchen
Båda lagen började matchen i ett rasande högt tempo. I ett mönster anfall drygt tre minuter in i matchen där ”Perka” slår en långpass till ”Fredde” som sätter högsta fart på duracellbenen och hittar ”El Capitano” mitt i slottet. ”El Capitano” gör inga misstag utan stänker upp bollen i vänster kryss med ett distinkt handledskott.

Napa gör sedan 2-0 i en strulig situation framför mål där ”Fredde” är sist på bollen.
Kort därefter drabbas Napa av en utvisning, Torekow ställer upp snabbt och högerforwaden i Torekow prickskjuter in reduceringen snyggt i vänster kryss helt otagbart för ”The Wall”.

Sen var det återigen dags för ”El Capitano” att kliva in i handlingarna, denna gången var det ”WOODS” som serverade en fri ”El Capitano” framför mål. 3-1 NAPA!

4-1 gör ”Mackan” med ett välplacerat skott ute vid vänster stolpe.  
Kort därefter drabbas Napa av sin andra utvisning och Torekow gör inga misstag utan stänker in 4-2 genom ett skott från deras back.

Nu har klockan tickat fram till 17.30 och Robin Andersson ansluter till matchen, 19.30 sker det som skulle bli matchavgörande. ”El Capitano” har bollen i vänster hörn (offensivt), ”El Capitano gör sin gubbe i hörnet och tar full fart mot målet för att göra en köksvägen men stoppas abrupt av en Torekowskille som stormar ut och fullständigt sänker ”El Capitano” med en armbågstackling, som resulterar i en fem minuters utvisning.

Napa lyckas inte skapa några farligheter innan hesa Fredrik ljuder. I början av andra gör Napa 5-2 genom ”El Capitano” i PP återigen snyggt assisterad av herr ”Woods”. 6-2 gör slitvargen Joel Jönsson som numera får titulera sig som ”The Sniper” efter två fullträffar. Matchen kändes avgjord men Torekow gör ett sista försök och kontrar in 6-3 men glädjen blir inte långvarig innan Robin gör 7-3 genom ett snyggt köksvägen mål, ”El Capitano” får dagens billigaste assist poäng. 8-3 prick skjuter ”Perka”,  

9-3 gör ”The Sniper”, 10-3 fixar ”Mackan” genom ett välplacerat skott.

 

Three stars
Laginsatsen – fantastisk!!!
Alltså alla i laget får tre stjärnor!

Noterbart är att ”Woods” som vann Englaligans skytteliga hittade ny roll i kvarten med tre mycket snygga assist.

Backarnas målskörd imponerande
Macke och Joel 2 st fullträffar var, Perka en fullträff.

”El Capitano” levererar igen efter tre poänglösa matcher. 3 mål 1 assist.

”Fredde” eller ska vi skriva duracellkaninen, springer nog mest av alla i Englaligan

”Pålle” som varit sjuk och borta från spel i typ två månader går in och gör en fantastiskt stabil insatts.

”Arbetaren” som kommer sen till matchen och gör ett mål och två assist, detta utan uppvärmning. Imponerande!!!

”The Wall” som har verkat ha hittat formen lagom till slutspelet.

Two stars
Går till Torekow som är ett utav de lag som är absolut roligast att spela emot, aldrig några sura miner. Stor eloge!

 

Poängskörden

El Capitano 3+1, Joel 2+1, Macke 2+1, Robin 1+2, Skog 0+3, Fredde 1+1 och Perka 1+0

 

 

FBC AYIA NAPA
avlsutade serien svagt

Med två raka förluster och utan många tongivade spelare i truppen kommer Napa till spel i morgon efter middag.

Första matchen förlorades mot DReamteam med 5-2 samma resultat blev det mor Suntrip i den sista seriematchen.

Imorgon gäller det att de som kommer till spel krigar till sig en seger. För vi ska förlänga säsongen med två matcher!!

Tränaren väljer att hålla laguppställningen hemlig tills imorgon. Men han utlovar stora förändringar då flera spelare inte är tillgängliga för spel av olika anledningar!

/Coachen

Sjunde raka trepoängaren!!! 

FBC Ayia Napa – Ankan United 8-4 (3-2,5-2)

 

På pappret skulle detta vara en enkel seger för ett mycket formstarkt Ayia Napa. Man kom till match med 6 raka segrar och på andra sidan stod jumbon Ankan som endast skrapat ihop 8 poäng på 19 matcher. Napa inledde riktigt bra och gick snabbt ifrån till en 3-0 ledning genom Lambi, Fredde och Skog. Kanske gick det lite för lätt och som många gånger förr tappade Napa sitt fina spel. Ankan reducerade till 3-1 och någon minut senare gjorde dom även 3-2. Sen hade Ankan även ett ribbskott som var riktigt nära att resultera i en kvittering. Pausresultatet skrevs till 3-2 och Napa gjorde en förändring i laget. Man gick ner på tre backar och snackade om att sätta en högre press på Ankans backar. Detta ger utdelning och 5 min in andra forcerar wildcardet Kim in 4-2 och strax därefter ökar Fredde på till 5-2. Men ett hårt jobbande Ankan gav inte upp utan lyckades återigen reducera till 5-3. Napa fortsatte sin höga press och man hade ett par giftiga lägen som tyvärr tar i målramen. Så på ett snabbt slaget frislag gör Macke 6-3 och matchen känns avgjord. Ankan får dock en sista chans att komma igen när Napa drar på sig en tvåa. Men istället för en reducering fibblar Ankans backar med bollen och Skog får friläge och 7-3 sitter i krysset. Efter det drar Ankan på sig en tvåa och på efterföljande frislag från mitten skjuter Pontus stenhårt skott upp i bortre krysset som även är matchens mål! Slutresultatet skrivs till 8-4 och FBC Ayia Napa tar sin sjunde raka seger!!! Stor eloge till Ankan som trots sitt tabelläge bjuder upp till dans. Ska även nämnas att David gjorde sin första match för säsongen efter en långtidsskada och han gjorde det mycket bra. Han var även väldigt nära att näta.

Kvällens poängskörd:  Fredde 2+2, Skog 2+2, Lambi 1+1, Macke 1+0, Pontus 1+0, Kim 1+0.

Utv: Oskar 2 min. Pontus 2 min

Three stars and one wish:

Three stars: Wildcardet Kim och Macke som gör en kanon match I försvaret!!

Two stars: Firma Fredde och Skog som gör vardera 2+2.

One star: Andreas Becker i målet som gör flera fina räddningar och som hade flera giftiga utkast som resulterade i farliga kontringar

One wish: Ja vad ska man säga efter sju raka segrar. Fortsätt som vi spelar nu så kommer vi kunna gå riktigt långt i slutspelet.

/NR77

 

SJÄTTE RAKA SEGERN
FBC Ayia Napa vs FC Torekow 8-7 (3-4.5-3)

Napa har verkligen hittat slutspelsformen även om spelet i går var riktigt dåligt stundtals.

Napa mötte för dagen ett något försvagat Torekow som kom till spel med endast fyra utespelare, många trodde säker att Napas löpstarka spelare skulle köra slut på dessa tappra Torekow spelare. Så blev inte fallet utan det var Torekow som hade kommandot stora delar av matchen, och ledde helt rättvist i paus med 4-3. Efter två mål av forwarden Lambi och ett av den hård skjutande backen Robin som verkligen har hittat både målet och passningsvägarna de senaste matcherna.

Trots ett bra snack i paus så kom aldrig Napa igång, utan uppträdde mycket seg och lojt på planen.
Andra halvlek växlar lagen chanser med varandra, ett så kallad Hawaii spel. Där lagen om vart annat kommer i giftiga kontringar. Matchen bjöd även på ett par klapp klapp mål från båda lagen. Ett mål som var otroligt snyggt var 6-6 målet från som Napa gjorde där hela fyran plus målvakt var inblandad. Bollen kastas ut till höger där Oskar står som slår en direktpass till Neijen som står placerad ute vid sargen till vänster vid mittlinjen. Johan slår i sin tur en direktpass rakt över till Robin som står till höger några meter in på offensiv planhalva. Robin slår sen en direktpass rakt över till vänster kan där Lambi står helt ren och bankar in 6-6.

Lagen gör sedan ett mål vardera. Matchen ser ut att sluta 7-7 men med två sekunder skjuter Neijen ett skott som på något sätt letar sig in bakom Torekows målvakt. Vilket innebär att Napa kommer undan med blotta förskräckelsen.

 Three stars
Lambi som gör hela fem mål!

Two stars
Neijen pålitlig med fyra poäng

One star
Robin snygga mål och två fina assist

Bubblare
Torekows heroiska insats med fyra ”gubbar” som höll nästan hela matchen!

One wish
Trots vinsten tycker jag vi snabbt glömmer matchen och samlar krafter till nästa veckas match då Ankan United står för motståndet. Ska Napa ta sin sjunde raka seger???

 

Poängskörden
Lambi 5+0, Neijen 1+3, Robin 1+2, Macke 1+0, Oskar 0+1

#32

FBC AYIA NAPA VS MUNKA KINGS 8-5 (2-2,6-3)
Efter många om och men, kunde Napa ta sin femte raka seger!!!

Innan matchen var det många som trodde att Napa skulle köra över näst jumbon i tabellen.

På ena sidan av planen var ett spelsuget Kings på andra sidan hitta vi ett alldeles för självsäkert Napa.
Redan efter fem minuter ledde Kings med 0-2. Men då vaknade Napa och krigade till sig en kvittering innan paus.

Andra halvlek började precis som den första, nämligen med att Kings gör två snabba mål och tar ledningen med 2-4. Napa knyter näven och reducerar och kvitterar ganska omgångende. Direkt efter kvitteringen gör Kings 4-5 och det känns som att de har tagit över initiativet igen. Som en blixt från klar himmel gör Napa välförtjänt 5-5.

När Napa gör 5-5 växer laget enormt och växlar upp och gör tre snabba mål och luften går ur Kings helt. Napa tar därmed sin femte raka seger och visar styrka genom att gång efter gång kämpa sig tillbaka efter underlägen. Mycket starkt jobbat! Det är ett lag i harmoni vi ser, där ingen i laget fokuserar på domarna längre.

Three stars
Robin gör tre pytsar från backplats

Two stars
Lagets vilja att vinna

One star
Johan Neijs comeback slutade med 2+1

One wish
Ha samma tålamod som i denna match så kommer vi att vinna många matcher!!!

 Poäng
Robin 3+0, Neijen 2+1, Fredde 2+1, Lambi 1+0, A.Becker 0+1, P.Becker 0+1, Joel 0+1, Kalle 0+1

 

 

 

FBC Ayia Napa – Rovers 11-5 (4-1)
Disciplin och trygghet!!! Gav fjärde raka segern

 

FBC Ayia Napa kom till spel med tre raka vinster och ett gott självförtroende i ryggen. Men det var en tuff match som väntade. Rovers vann förra mötet med 10-6 och det är även Napas största förlust i historien… Matchen börjar i ett högt tempo från båda lagen och efter ett par minuters spel åker en Rovers spelare ut på en tvåa . Napa ställer upp i PP och börjar rulla runt bollen. Det tar inte mer än 10 sek så har man rullat ut Rovers och Oskar har gjort 1-0 på ett direkt skott. Strax därefter kvitterar Rovers rättvist. Matchen håller en hög nivå och ett väldigt högt tempo. Chanserna avlöser varandra åt båda hållen men tillslut är det Napa som trycker in både 2-1 och 3-1 genom Robin och Becker. Rovers fortsätter att skapa chanser men försvarsspelet i Ayia Napa är lysande och vi ”käkar” enkelt deras skott och dom skotten som kommer på mål plockar Pontus enkelt. Innan paus gör Napa även 4-1 på backskott från Perka, rätt upp i krysset. Detta var för övrigt Perkas första mål i den rosa tröjan! Kunde knappast bli snyggare. 

 

I paus har vi ett bra snack där vi fokuserar på vårt eget spel. Vi visste att om vi bara fortsätter som i första kommer Rovers att få det tungt med tanke på att deras fokus låg mer på domarnas beslut än deras egna spel. Rovers reducerar till 4-2 men deras glädje blir kortvarig. Napa gör relativt enkelt både 5-2 och 6-2 inom loppet av ett par minuter. Men Rovers har inte gett upp och på mindre än en minut gör Rovers både 6-3 och 6-4. Oskar gör då de enda rätta och tar Time Out. Klockan har tickat fram till 15 min och vi lugnar ner oss och pratar oss samman inför dom avslutande minuterna. Ganska omgående efter tekning åker Fredde och en Rovers spelare ut efter att dom ”hakat” (?) ihop på mittplan. Nu väntar spel i 3 mot 3 och det gynnade Napa som enkelt kunde hålla i bollen och låta Rovers jaga. Napa gör även det viktiga 7-4 målet signerat Lambi. Kort därefter ökar Skog på till 8-4 genom en ”foppa” dragning och matchen är i princip avgjord. Rovers kollapsar totalt och Napa gör ytterligare 3 mål där Freddes mål med 1 sekund kvar är en riktigt projektil i bortre krysset! Matchen slutar 11-5 och Ayia Napa har återigen gjort en riktigt stabil laginsats. Segersviten är nu uppe i 4 raka och målskillnaden är förkrossande 37-16. Nu är det uppehåll i två veckor innan Napa ska ta sig an Munka Kings.

 

Poängskörd: Skog 4+1, A. Becker 1+2. Oskar 1+2, Fredde 2+0, Robin, 1+1, Lambi 1+1, Perka 1+1

Utv: Fredde 2 min

 

Three stars and one wish

 

First star: Pontus. Gör en mycket bra match i kassen och gör flera kvalificerade räddningar. Har fått mycket beröm av motståndarna i eftersnacket!

 

Second star: 7 olika målskyttar!! Vilken bredd vi har.

 

Third star: Perkas kanon i krysset. Efter 17 spelade matcher satt den äntligen, och vilket mål det blev!!

 

One wish: Finns egentligen inte så mycket att säga mer än att vi ska fortsätta som vi gjort dom senaste matcherna. Fantastiskt bra lagspel över hela banan. Vi har verkligen hittat vårt spel nu och alla vet vad som ska göras. Jäkligt roligt att lira i detta lag!! 

 

/NR77

 

 

 

Trygghet och Laget framför Jaget, banade vägen för ny Napa seger!

FBC Ayia Napa vs Västkust fastigheter 7-3 (2-1, 5-2)

Första halvlek var otroligt jämn och bjöd på ett mycket bra spel från båda lagen. Napa skapade mängder med chanser och var det bättre laget men oturen grinade Napa i ansikten.

I paus kände nog samtliga Napa spelare att vi hade ett vist övertag i matchen.

Andra hinner knappt börja innan Napa tar ledningen med 2-1. Klockan hade då tickat två minuter av halvleken. Målet kom rätt ologiskt, då Napa precis spelat ett uselt PP.
Napa gör sen 3-1 relativt snabbt efter ledningsmålet. Vid detta läge känns det ”rosa” laget mycket stark. Dock drabbas laget av en två minuters utvisning.  Napa spelar stabilt i box play och Västkust skapar inte särskilt mycket. Västkust sänker tempot i PP och den för dagen mycket hårt arbetande Andreas Becker springer ifrån och gör 4-1, vilket blir matchavgörande. Napa spelar mycket lugnt och skapar massor med chanser men Västkust gör turligt 4-2 bakom den annars mycket duktige Pontus i målet. Västkust hinner knappt ställa upp innan Napa gör 5-2 efter klapp klapp spel där Oskar är sist på bollen.

Napa gör sedan 6-2 via Lambi, 7-2 kommer relativt kort efter 6-2 och matchen är avgjord. Västkust gör sen 7-3 efter en försvarsmiss  av Napa.  Försvarmissen var den enda idag och i ett mycket TRYGGT NAPA!!!!

Three stars!
Joel Jönsson som ställer LAGET före JAGET. FANTASTISKT!!!

Two stars!
A.Becker tre mål plus två assist!!!

One star!
Laget som har hittat tryggheten i försvarsspelet, och anfaller vid rätt tillfällen!!!

Bubblare!!!
Lambi som gör dubbla Gordie Howdie hattrick. Eller nästan egentligen ska man få matchstraff. Så Lambi gör helt enkelt 2 mål, 2 assist och får två stycken utvisningar.

One wish
Fortsätt käka boll, på två matcher har vi endast släppt in 6 mål.  Fantastiskt bra!!!

Becker 3+2, Lambi 2+2, Oskar 1+1, Macke 1+0, Fredde 0+1.

Vid datorn Coachen!

 

 

 

FBC Ayia Napa – Dynamo Utmarken 8-3 (4-2,4-1)

 Om vi börjar med att se till förra mötet så vann Ayia Napa enkelt med 10-0. Så risk för underskattning var väldigt stor denna match. Men vi hade bestämt oss för att gå in köra järnet. Denna match skulle vi bara vinna. Dock fick vi nästan omgående börja försvara oss då vi åker på en tidig tvåa. Men Dynamo slarvar och på nått konstigt sätt lyckas dom göra självmål… Det är bara att tacka o ta emot. Men Ayia Napa kan göra egna mål också och man går relativt enkelt ifrån till en 3-0 ledning. Möjligen blir vi lite bekväma och tror att detta kommer rinna iväg. Så farlig tanke och det straffar sig direkt. Dynamo reducerar först till 1-3. Strax därefter åker Aiya Napa på sin andra utv av totalt tre denna match. Denna gång gör Dynamo mål i rätt kasse och ställningen är helt plötsligt 3-2 med bara någon minut kvar av första. Men Ayia Napa gör ett mycket viktigt 4-2 mål och hade vi spelat perioder som är 20,01 så hade vi haft 5-2 inför andra. Men inget mål där och paus resultatet skrivs till 4-2.Ganska lugnt snack i paus och alla vet att fortsätter vi bara mala på kommer vi vinna detta. Men vi har återigen lite otur med ramträffarna och matchen står lite och väger. Vi har bra spelövertag men målen uteblir. Pontus räddar även en straff och detta är mycket viktigt. Efter ca 8 spelade minuter av andra så blir det islossning. Vi gör 3 mål på lika många minuter och matchen är i princip avgjord. Dynamo orkar inte hålla spelet uppe och ger Ayia Napa flera frilägen men vi lyckas på något sätt inte göra mål. Vissa lägen är svårare att missa än att sätta, det säger det mesta. Slutresultatet skrivs till 8-3 och en komfortabel seger är i hamn. Vi spelade mycket disciplinerat idag. Stabilt backspel, precis som i förra matchen och var ok effektiva fram. Vid kunde och borde gjort 3-4 mål till framåt för att vi ka vara helt nöjda. Vi skapar en massa riktigt bra chanser men lyckas inte sätta dit bollarna. Sen har vi många fina spelkombinationer där vi löper och rör oss hela tiden och då är det svårt för motståndarna att försvara sig. Precis som Oskar sa innan match så måste vi börja ”käka” mer skott och det tyckte jag vi gjorde riktigt bra idag. 

 

Kvällens poängkörd: Lambi 2+1, Robin 2+0, Skog 2+0, Fredde 0+1, Kalle 0+1 Självmål 2.Utv: Joel 4 min, Kalle 2 min 

Three star and one wish

First star: Robin. Har nog hittat sin plats på banan nu. Mkt bra och lugnt backspel med vassa avslut från mitten som idag resulterade i 2 mål!!! Fortsätt så! 

Second star: Pontus. Gör en stabil insats i målet och gör många fina räddningar. Tar även en straff när matchen står och väger. 

Third star: Laget. Vi spelar verkligen som ett lag, precis som i förra matchen. 19 mål fram på två matcher och bara 8 insläppta. Mkt bra fore- och backchecking. One wish: Nu väntar två betydligt tuffare matcher mot Västkust och Rovers. Men spelar vi lika disciplinerat som idag och i förra matchen så kommer vi bli svårslagna. 

/NR77

 

 

FBC Trident – FBC Ayia Napa 5-11 (2-6)

 

Efter drygt två veckors uppehåll var det så åter dags för match. På andra sidan planhalvan stod Trident. Första mötet lagen emellan var en jämn historia där Ayia Napa avgjorde med minuten kvar och slutresultatet skrevs till 7-5. Så vi visste att det kunde bli en tuff match… men det blev det inte. Trident tog visserligen ledningen efter någon minuts spel men sen var det roliga över för dom. Ayia Napa tog tag i taktpinnen och gick enkelt ifrån till en 5-1 ledningen. Trident hade inte mycket att sätta emot Ayia Napas spelsugna forwards. Och när dom väl lyckades ta sig förbi Ayia Napas forwards mötte dom ett försvar som hela tiden låg rätt i sina positioner och enkelt kunna vinna tillbaka bollarna. Pausresultatet skrevs till 6-2.

Andra halvlek började som den första gjorde. Ett tidigt mål av Trident som betydde 6-3. Men som jag tidigare nämnt var Ayia Napas seger aldrig hotad utan man tryckte gasen i botten och gick ifrån till 9-3. Sista 10 min drar Ayia Napa på sig 3 st 2 minutare och det utnyttjar Trident och gör 2 mål på 3 pp försök. Slutresultatet skrivs till 11-5 och 3 poäng och 6 plusmål räknas in på kontot i en väldigt jämn tabell. Enligt undertecknads åsikt gjorde domarna en kanon match, den bästa match jag har varit med och spelat i.

I övrigt kan man säga att detta var en riktig laginsats. Alla hjälpte till och gjorde sitt jobb och när vi gör det är vi svårstoppade. Både forwards formationer producerade väldigt bra framåt och backarna inkl Pontus i kassen gjorde en mycket bra insats. Noterbart är även att vi hade minst 5 klockrena ramträffar… Men dessa målen sparar vi till slutspeletJ

Dagens poängskörd fördelas enligt följande: Lambi 4+1, A.Becker 1+4, Skog 3+1, Robin 1+2, Joel 1+1, Macke 1+1, Pontus (mv) 0+1.

Three stars and one wish

First Star: Första linan med Lambi (4+1) och A.Becker (1+4). Totalt 10 poäng!!!

Second Star: Försvaret (Macke, Perka, Joel, Pålle, Pontus). Fantastikt bra spel. Kan inte vara roligt som motståndare att hela tiden ha en gubbe i ryggen…

Third Star: Andra linan med Skog (3+1) och Robin (2+1). Totalt 7 poäng!!!

One wish: Att fortsätta med samma spel som vi hade idag. Inget gnäll på domarna (fanns iochförsig ingen anledning till det idag) och att alla peppar varandra hela tiden trots att vi får lite motgångar ibland.

Skrivet av NR77

 

 

 

LT - FBC Ayia Napa 10-9 (6-2,4-7)

Ta med oss att vi gör nio mål.
Ta med oss vår relativt starka andra halvlek.
Ta med oss att vi kan mycket bättre!
I övrigt har jag inte så mycket mer att säga. Mer än att våra plattmatcher kommer lite för ofta. Vi har en väldigt hög högstanivå men vi hittar inte alltid dit.

Coachen ber om ursäkt för sitt utbrott i halvtid men det hjälpte lite i alla fall. Jag vet att coachen har en stor vinnarskalle det var allt från El Capitano

Skog 5+1, Lambi 3+1, Fredde 0+3, Macke 1+0, Perka 0+1, A.Becker 0+1

 

 

 

 

FBC Ayia Napa – Dreamteam 5-6 (3-3)

I kvällens match väntade seriesuveränen och hittills obesegrade Dreamteam. Med 10 vinster och en oavgjord på 11 matcher så var det en tuff uppgift som väntade för ett Ayia Napa som kom med två raka vinster (dock mot två bottenlag). Napa inledde bäst och tog tidigt ledningen genom Lamberth. Men ett dåligt byte gör att vi lämnar Pontus ensam mot två (?) Dreamteam spelare. Dom gör inget misstag och det står 1-1 på tavlan. Ett par minuter senare tar Dreamteam ledningen på ett långskott. Dreamteam sköt i princip på alla lägen så fort dom närmade sig mitten. Napa kom igen och med mycket fina klapp klapp spel kunde man vända och gå upp i en 3-2 ledningen. Tyvärr lyckas Dreamteam kvittera strax före paus, på ett långskott… 3-3 i paus och vi känner att vi absolut har chans att slå dom. Men sen får Dreamteam ett tidigt och enkelt mål där en av deras spelare med en backhand från sargen vispar till bollen rätt upp nättaket (om det var meningen så va det jäkligt snyggt). Det var inte ens en målsituation men ändå blir det mål… tungt. Strax efter gör Dreamteam ytterligare ett turmål. Dom skjuter ett långskott som tar olyckligt på A. Becker och ändrar riktning och ställer lillebrorsan i målet. 5-3 och nu återstår bara 10 minuter av matchen. Här kan matchen enkelt rinna iväg och bli en storförlust för många lag men inte mot FBC Ayia Napa. I takt med att Dreamteam blir väldigt väldigt trötta så gör Napa två riktigt snygga mål. Reduceringen står Fredde för som på en fin pass från A. Becker skjuter direkt och deras målis är chanslös. Sen tar Oskar tag i taktpinnen och avancerar från sin backposition, passar ut till Fredde på kanten och får snyggt tillbaks bollen slottet och därifrån forcerar in kvitteringen. Vilken vändning mot serieledarna. Men så återstår det också 5 min av matchen… Tyvärr gör Dreamteam ganska omgående 6-5 och sen blir Napa stressade och i sin iver att få till ytterligare en kvittering så slår man bort många pass och man tappar fokus. Matchen slutar med vinst för Dreamteam som verkligen fick kämpa för varje poäng. Små marginaler avgör matchen och denna gång hade Dreamteam dom på sin sida. Upp med huvudet, vi gjorde en bra match även om man inte ska vara nöjd med en förlust. Men vi visar verkligen att vi hör hemma i toppen och vi kommer absolut vara med och kämpa en topp 4 fyra placering och sen i slutspelet kan allt hända.

Three star and one wish 3 stars: Andreas Becker. 0+3 och ett uppoffrande bra jobb över hela banan 2 stars: Lagets inställning. Att vi trots i 5-3 underläge sent i matchen kommer igen och är så nära att plocka alla 3 poängen från serieledarna. 1 star: Till våra fans. Dom kommer och kollar och stöttar oss i varje match. Ett stort tack. Utan er vore vi ingenting //Vid laptopen NR77

A.Becker 0+3, Fredde 1+1, Lambi 1+0, El Capitano 1+0, Macke 1+0, Robin 1+0, Perka 0+1

Ny FBC Ayia Napa seger!!! 3-9 (2-5,1-4)

Såg på förhand ut som en enkel match, men Napa saknade många tongivande spelare och kom till spel med endast sju utespelare. Detta trots att vi använde ett wild card. Skulle Napa orka??

Laget spelade mycket bra och satte Ankan under ständig press. Vilket resulterade i ett par snabba mål i början. Efter det stack Ankan upp och gjorde ett reduceringsmål. På målet gör den annars mycket duktiga målvakten Andreas Becker ett misstag. (Hans enda misstag denna matchen. I detta läget kändes det ovisst hur matchen skulle sluta. Vi behöver inte fundera särskilt länge innan Napa gör både 3-1 och 4-1. Då spred sig lugnet i Napa som börja komma mer rätt i situationerna. Innan paus tar El Capitano mycket onödig utvisning. Vilket bjöd in Ankan i matchen men de lyckas inte reducera under detta PP.

Däremot kommer reduceringen strax innan paus. Napa svarar direkt genom att göra 5-2 vilket blir halvtids resultat.

I andra halvlek skickar coachen upp Kalle och Joel från back position och sätter ner El Capitano på backen som inte lyckats hitta nätet under första halvan. Detta visa sig bli ett genidrag då firma Kalle/Joel gör 3 mål av fyra i andra halvlek.

  • Lambi gör sin bästa match för säsongen och står för fyra mål och två assist.
  • Måste också lyfta bröderna Becker som spelade på nya positioner denna match och gör det med bravur.
  • Perka och Pålle var grymt stabila i defensiven.
  • El Capitano spelade lugnt och säkert där bak. Han får nog hålla sig där J

 

Three stars and one wish

Three stars
kämpa insatsen, sju utespelare!!!!

Two stars
Lambi 4+2!!!

One star
Pålle, Perka & El Capitano (stabila backar), Joel & Kalle (vilka bålgetingar) och
Bröderna Becker (helt sjut lika bra på alla positioner)

One wish
Fortsätt på samma sätt kriga då vinner vi matcher!
Lite mer folk nästa match eller vad säger ni???

 

Poäng:
Lambi 4+2, Pontus 2+2, Kalle 2+1, Joel 1+1, El Capitano 0+2, Perka 0+1

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)